FELHÍVÁS

BETEG GYERMEKEK MAGYARORSZÁGI KÓRHÁZI KEZELÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRA

A délszláv háború befejeződését követően a térség iránti nemzetközi érdeklődés fokozatosan megszűnt. Az újjáépítés segítését célzó anyagi támogatások, humanitárius felajánlások mára alábbhagytak, jóllehet a háborús pusztítás súlyos következményeit még mindig nem sikerült felszámolni.

Különösen súlyos a helyzet az egészségügyi ellátás terén. A háború során megrongálódott kórházakban és egészségügyi intézményekben alapvető gyógyászati eszközök és műszerek hiányoznak, és rendkívül nyomasztó a gyógyszerhiány. Emiatt sokan halnak meg olyanok, akik megmenthetők lennének. Különösen fájdalmas, hogy mindez gyerekekkel is nap mint nap megtörténik.

A Vajdasági Parlament alelnöke és a Gyors Újrakezdésért Alapítvány ezért felhívással fordul a magyarországi vállalatokhoz, intézményekhez és vállalkozókhoz, hogy pénzadományaikkal támogassák súlyos beteg szerbiai gyerekek magyarországi gyógykezelését.

A Vajdasági Parlament alelnökének védnökségével történik a gyógyításra leginkább rászoruló és Magyarországon eséllyel kezelhető beteg gyerekek kiválasztása. A Gyors Újrakezdésért Alapítvány vállalja a hazai gyógyítás és a gyógykezelés finanszírozásának megszervezését. Az eddigi adományok lehetővé teszik, hogy az ősz folyamán Szegeden két beteg gyermek megkapja a szükséges kezeléseket.

Kérjük, hogy kezdeményezésünket – lehetőségeihez mérten – támogassa! A felajánlások a Gyors Újrakezdésért Alapítványnál tehetők meg.

Szeged, 2002. szeptember 23.

Miroslav S. Mrnuštik
alelnök
Vajdasági Parlament
dr. Székelyhidi István
alapító
Gyors Újrakezdésért Alapítvány



A Felhívás aláírása. Miroslav S. Mrnustik, dipl. ec., Vajdasági Parlament Alelnöke és Dr. Székelyhidi István, a Gyors Újrakezdésért Alapítvány Alapítója.
[A kép letöltése teljes méretben]
A Felhívás átnyújtása.
[A kép letöltése teljes méretben]
Miroslav S. Mrnustik, dipl. ec., a Vajdasági Parlament Alelnöke interjú közben. A háttérben Gimpel Kántor Csilla, a Vajdasági Parlament Protokollfőnöke.
[A kép letöltése teljes méretben]